Analyysikoulu on osakeanalyysiin keskittyvä moniosainen kirjoitussarja, jossa Inderesin analyytikot käyvät omakohtaisesti läpi analyysin eri vaiheita. Se tarjoaa sijoittajalle vahvan tietopohjan osakeanalyysien tekemiseen ja arviointiin. Analyysikoulu on saatavilla Inderes Premium - tilaajille
Omistajan rooli on tärkeä mietittäessä yhtiöitä sijoituskohteena, sillä viime kädessä omistajat määräävät, mihin suuntaan yhtiötä halutaan viedä. Kirjoitus on julkaistu alun perin 22.11.2022.
Tutkimuskatsauksen sijaan pyrimme antamaan analyysityössä saatujen kokemuksiemme kautta havaittuja käytännöllisiä työkaluja, joilla sijoittajan on mahdollista arvioida sijoituskohteena harkittavan yhtiön johdon laatua ja edellytyksiä luoda omistaja-arvoa. Kirjoitus on julkaistu alun perin 24.11.2022.
Liity Inderesin yhteisöön
Älä jää mistään paitsi – luo käyttäjätunnus ja ota kaikki hyödyt irti Inderesin palvelusta.
FREE-tili
Pörssin suosituin aamukatsaus
Analyytikon kommentit ja suositukset
Osakevertailu
PREMIUM-tili
Kaikki yhtiöraportit ja sisällöt
Premium-työkalut (mm. sisäpiirin kaupat ja screeneri)
Kilpailuetuja voidaan lähestyä viiden kategorian kautta. Nämä ovat aineettomat omaisuuserät, kustannusedut, mittakaavaedut, vaihdon kustannukset ja verkostovaikutus. Kirjoitus on julkaistu alun perin 25.11.2022.
Viime kädessä tase joko luo edellytykset kasvavaan ja kannattavaan liiketoimintaan eli tuloslaskelmasta ilmenevään hyvään kehitykseen tai tuhoaa ne. Kirjoitus on julkaistu alun perin 1.12.2022.
Sijoittajalle strategia tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omistaja-arvon kasvattamiseen tähtäävän suunnitelman uskottavuutta. Kirjoitus on julkaistu alun perin 17.10.2022.
Tiivistettynä yhtiö on yleensä paras lähde sen omiin asioihin, mutta viestinnässä on tyypillisesti sisäänrakennettua optimismia. Yhtiön subjektiivinen näkökulma ei siten riitä hyvälle analyytikolle. Kirjoitus on julkaistu alun perin 15.10.2022.
Alla olevan liiketoiminnan todellisen arvon määrittämisessä ennusteilla on perustellusti paikkansa, vaikka ennusteet eivät koskaan ole pomminvarmoja tietoja. Kirjoitus on julkaistu alun perin 6.10.2022.
Analyysikoulun ensimmäisessä kirjoituksessa käymme läpi, miten analyysiprosessi tavanomaisesti etenee, kun uusi yhtiö tulee Inderesin seurantaan. Kirjoitus on julkaistu alun perin 4.10.2022.
Oikein rakennuttuna DCF-malli on mainettaan ymmärrettävämpi ja variaatioineen kaikkein käyttökelpoisin menetelmä liiketoiminnan todellisen arvon ja sen vaihteluvälin määrittämiseen.
Tässä kirjoituksessa käsittelemme osien summa -menetelmää, joka on kriittinen menetelmä monissa Inderesin seuraamissa yhtiöissä. Lisäksi se täydentää monien yhtiöiden arvonmääritystä lisäten näkyvyyttä arvonmuodostukseen yhtiöiden eri liiketoiminnoissa.
Kolmen komponentin, tuloskasvun, osingon ja arvostuskertoimien muutoksen summana saadaan osakkeen tulevaisuuden tuotto-odotus tyypillisesti 1–5 vuoden aikajänteellä.
Sijoittaminen osakepoimintana on kiistatta vaativa harjoitus, kuten minkä tahansa muunkin lajin, instrumentin tai taidon omaksuminen. Harjaantuminen vaatii jatkuvaa harjoittelua ja itsensä kehittämistä.
Inderesin Mallisalkku on tuottanut erinomaisesti historiansa aikana. 10 vuodessa sen 50 000 euron alkupääoma on moninkertaistunut. Tässä kirjoituksessa avaamme, miten Mallisalkku sijoittaa.
Pörssi ei ole talous pienoiskoossa, joten indeksitasolla on turha odottaa kehitystä, joka kulkisi täysin käsi kädessä reaalitalouden lukujen, kuten BKT:n kasvun, kanssa.