Mikaelin supertaikina ja jääpalapizza
Ainesosalaskuri Supertaikinalle
7 kpl
Supertaikina (noin 7 pizzaa)
- 1050 g Jauhoja (noin 60 % Ramlösa Tipo-00 ja noin 40 % Ramlösa Manitoba)
- 6 dl Kylmää vettä
- 6 g Tuorehiivaa
- 23 g Suolaa
- 12 g Oliiviöljyä
Valmistusohje Supertaikinalle
- Sekoita vesi ja suola. Lisää öljy ja liuota hiiva veteen.
- Lisää jauhot vähitellen ja sekoita.
- Vaivaa noin 20 min kunnes pinta sileää ja taikina ei tartu enää pöytään.
- Muotoile taikina sileäksi isoksi palloksi ja anna kohota kostean liinan alla tunnin.
- Tee taikinasta 220-230 gramman palloja. Jauhota pallot ja ilmatiiviiseen suljettuun rasiaan pallot kohoamaan jääkaappiin 2-3 vuorokauden ajaksi.
- Ota taikinapallot jääkaapista noin 3 tuntia ennen paistoa.
Focaccia Supertaikinasta
- Levitä taikina reilusti oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Levitä ja painele reilusti oliiviöljyä taikinaan. Lisää haluamasi mausteet tai raaka-aineet.
- Anna levätä pari tuntia
- Paista uunissa kunnes pinta rapea (noin 15-25 min)
Leipätikut Supertaikinasta
- Leikkaa taikinasta pitkiä siivuja ja asettele oliiviöljyllä voidellulle uunipellille. Lisää sormisuolaa tai mausteita makusi mukaan.
- Paista tikkuja kunnes ne ovat kovan rapeita. Anna jäähtyä ja kosteuden haihtua ritilän päällä.
Napolilaistyylinen pizza Supertaikinasta
- Muotoile pizza hyvin jauhotulla alustalla
- Lisää täytteet
- Paista uunin maksimilämmöllä (<400 asteen pizzauunissa 60-90 sekuntia)
Leipä Supertaikinasta
- Muotoile taikinasta uusi pallo ja anna kohota liinan alla 2-3 tuntia
- Tee muutama viilto ja laita leipä uunin jälkilämpöön paistumaan
- Paista kunnes leipä saanut hyvin väriä ja rapean kuoren (vähintään 40 min)
Jälkiruokapizza Supertaikinasta
- Muotoile pizza hyvin jauhotulla alustalla
- Kostuta käsin pizzapohjaa hieman sen pinnalta
- Paista uunissa rapeaksi (jos käytät pizzauunia älä paista täydellä lämmöllä jos haluat rapean pohjan jälkiruokaan)
- Lisää täytteet paiston jälkeen (esim Nutellaa, marjoja, minttua)
Inderes Out of Office: Roomalainen levypizza kodin sähköuunissa á la Mikael Rautanen
Aineslaskuri roomalaiselle levypizzalle ja napolilaiselle pizzalle
2 kpl
2 peltiä roomalaista levypizzaa
- 4 dl Ensimmäinen vesi
- 0.90 dl Toinen vesi
- 660 g 00-jauhoja
- 14 g Suolaa
- 10 g Hunaja
- 1 g Kuivahiiva
Valmistusohje roomalaiselle levypizzalle
- Sekoita jauho, kuivahiiva ja ensimmäinen vesi. Vaivaa noin 10 minuuttia kunnes taikina on saanut muodon.
- Lisää hunaja ja jatka vaivaamista.
- Lisää suola ja jatka vaivaamista.
- Lisää toinen vesi hitaasti ja jatka vaivaamista ainakin 15 minuuttia kunnes vesi on täysin imeytynyt taikinaan.
- Aseta taikina pöydälle, kastele käsiä ja venyttele taikina levyksi ja anna levätä 10 minuuttia.
- Muotoile taikinasta pallo. Öljyä oliiviöljyllä kohotusrasia ja laita pallo kohotusrasiassa jääkaappiin kohoamaan 2-3 vuorokaudeksi.
- Ota rasia huoneenlämpöön noin tunniksi.
- Anna taikinan valua pöydälle rasiasta itsekseen. Muotoile taikinasta pallo ja laita se takaisin kohotusrasiaan kohoamaan 3 tunniksi.
- Öljyä uunipelti oliiviöljyllä.
- Jauhota pöytä runsaalla jauholla ja anna taikinan valua itsekseen pöydälle kohotusrasiasta.
- Hellästi sormenpäillä painellen muotoile taikina pellin muotoon.
- Nosta taikina pellille ja levitä tomaattikastike.
- Paista 250-300 asteessa kunnes pohja tuntuu rapealta reunasta haarukalla nostaessa (noin 15 minuuttia).
- Lisää täytteet ja paista vielä 5 minuuttia.
Out of Office: Napolilainen pizza á la Mikael Rautanen
Aineslaskuri napolilaiselle pizzalle
2 kpl
2 napolilaista pizzaa
- 350 g Vehnäjauhoja
- 2 dl Kylmää vettä
- 2 g Tuorehiivaa
- 7.5 g Suolaa
- 4 g Oliiviöljyä
Valmistusohje napolilaiselle pizzalle
- Sekoita vesi ja suola. Lisää öljy ja liuota hiiva veteen.
- Lisää jauhot vähitellen ja sekoita.
- Vaivaa noin 20 min kunnes pinta sileää ja taikina ei tartu enää pöytään.
- Muokkaa taikina isoksi palloksi ja anna kohota kostean liinan alla tunnin.
- Tee taikinasta noin 230 gramman palloja. Jauhota rasia ja laita ilmatiiviiseen suljettuun rasiaan pallot kohoamaan jääkaappiin 2-3 vuorokauden ajaksi.
- Ota taikinapallot jääkaapista 3 tuntia ennen paistoa. Ota pallo varoen rasiasta jauhotetulle pöydälle ja muotoile pizza.
- Lisää täytteet, siirrä pizza jauhotetulle lapiolle ja paista uunin maksimiteholla. Sähköuunissa voit paistaa ensin 3 minuuttia pelkän tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen täytteiden kanssa loppuun.