HUSista Feelialle merkittävä asiakas
HUS on Feelialle merkittävä referenssiasiakas, minkä lisäksi HUSille kehitetyt reseptit luovat kasvuaihion sairaala-asiakkuuksissa jatkossa. Kuluvan tilikauden ennusteisiimme asiakkuuden vaikutus jää vähäiseksi, mutta lähivuosien kasvuennusteitamme tiedotettu asiakkuus tukee selvemmin.
Feelia valikoitui aterioiden toimittajaksi HUSin kilpailutuksessa
Fodelia tiedotti eilen sen tytäryhtiön Feelian saaneen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (HUS) uuden merkittävän asiakkuuden. Yhteistyö toimijoiden välillä käynnistyi toukokuussa 2024 ja jatkuu vuoden 2030 loppuun saakka. Hankinnan tavoitteena on korvata Feelian aterioilla Meilahden tuotantokeittiön väistön aikana tarvittavat potilaiden ja henkilökunnan ateriat. Feelia kehitti HUSin kilpailutuksessa 61 uutta reseptiä asiakkaan toiveisiin perustuen, ja asiakkaalle tuotettavaan valikoimaan päätyi yli 80 tuotetta. Sopimuksen arvioitu vuosiliikevaihto on noin 1,5–1,7 MEUR (noin 3 % vuoden 2024 Fodelia-konsernin liikevaihtoennusteestamme). Näin ollen sopimus on yksi Feelian kaikkien aikojen suurimpia.
Feelia kehitti 60 uutta sairaala-asiakkaille sopivaa reseptiä
HUS-asiakkuus on Feelialle avaus sairaalapuolen asiakkuuksissa, mikä vahvistaa edellytyksiä kasvuun kyseisessä asiakassegmentissä. HUS on Suomen sairaalakentässä merkittävä referenssi, minkä lisäksi kehitetyt yli 60 uutta reseptiä muodostavat arviomme mukaan luontevan kokonaisuuden, jota voidaan myydä sellaisenaan tai muokattuna muille potentiaalisille sairaala-asiakkaille. Uusien tuotteiden ottaminen teolliseen tuotantoon kannattavasti edellyttää riittäviä volyymejä, joten uusia asiakkuuksia arviomme mukaan myös tarvitaan uusien reseptien kannattavaan tuottamiseen.
Kuluvalle tilikaudelle HUS-asiakkuus tuo arviomme mukaan noin 1 MEUR:n liikevaihtoa, kun taas liikevoittoon emme odota asiakkuuden vaikuttavan lyhyellä aikavälillä uusien reseptien teollisen valmistuksen ylösajon kustannuksia heijastellen. Lähivuosille ennustamaamme 7–10 % liikevaihdon kasvua nyt tiedotettu asiakkuus tukee selvemmin. Tarkastelemme ennusteitamme viimeistään Q2 tulosennakossamme.
Sisäänkirjautuminen vaadittu
Tämä sisältö on näkyvissä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille
Fodelia
Fodelia on suomalainen vuonna 2019 perustettu elintarvikeyritysten holdingyhtiö. Konsernin portfolioon kuuluvat valmisruokavalmistaja Feelia, snacks-tuotteita valmistava Real Snacks, Suomen vanhimpiin makkaratehtaisiin lukeutuva Perniön Liha sekä Fodbar, Bravedo-konsernin kanssa perustettu yhteisyritys Fodbar. Yhtiön kotipaikka on Pyhäntä ja tuotantolaitokset sijaitsevat Pyhännällä, Kokkolassa, Salossa ja Jokioisessa.
Lue lisää yhtiösivullaTunnusluvut24.04.
2023 | 24e | 25e | |
---|---|---|---|
Liikevaihto | 49,0 | 52,1 | 55,5 |
kasvu-% | 17,64 % | 6,39 % | 6,48 % |
EBIT (oik.) | 3,0 | 3,9 | 4,6 |
EBIT-% (oik.) | 6,06 % | 7,46 % | 8,37 % |
EPS (oik.) | 0,20 | 0,39 | 0,44 |
Osinko | 0,08 | 0,10 | 0,13 |
Osinko % | 1,45 % | 1,68 % | 2,18 % |
P/E (oik.) | 27,12 | 15,42 | 13,49 |
EV/EBITDA | 11,15 | 9,12 | 7,59 |
![](https://www.inderes.se/cdn-cgi/image/format=auto,width=128,height=128,quality=90/https://keskustelut.inderes.fi/user_avatar/keskustelut.inderes.fi/kettunen/500/66695_2.png)
![](https://www.inderes.se/cdn-cgi/image/format=auto,width=128,height=128,quality=90/https://keskustelut.inderes.fi/letter_avatar_proxy/v4/letter/m/c4cdca/500.png)
![](https://www.inderes.se/cdn-cgi/image/format=auto,width=128,height=128,quality=90/https://keskustelut.inderes.fi/letter_avatar_proxy/v4/letter/t/71e660/500.png)
![](https://www.inderes.se/cdn-cgi/image/format=auto,width=128,height=128,quality=90/https://keskustelut.inderes.fi/user_avatar/keskustelut.inderes.fi/suppilovahvero/500/114233_2.png)
![](https://www.inderes.se/cdn-cgi/image/format=auto,width=128,height=128,quality=90/https://keskustelut.inderes.fi/user_avatar/keskustelut.inderes.fi/iiizi/500/78296_2.png)
![](https://www.inderes.se/cdn-cgi/image/format=auto,width=128,height=128,quality=90/https://keskustelut.inderes.fi/user_avatar/keskustelut.inderes.fi/hapzu/500/113461_2.png)